Banner Stinkende Rolcontainer 2
  1. Lammertyn.net
  2. Blog
  3. Nieuws
  4. Tips tegen een stinkende rolcontainer

Tips tegen een stinkende rolcontainer

Het warme weer komt eraan. Daarmee bestaat ook de kans dat je rolcontainer onaangename geurtjes begint te ontwikkelen. Wat je kunt wanneer je rolcontainer begint te stinken, lees je in dit artikel.

Geurtjes in je rolcontainer voorkomen
Voorkomen is beter dan genezen. Als je ervoor kunt zorgen dat je rolcontainer niet begint te stinken, hoef je er ook geen oplossing voor te voorzien. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je rolcontainer met afval begint te stinken.

Vochtig afval stinkt sneller
Afval dat nat of vochtig is begint sneller te stinken dan droog afval. Let er dus op dat het afval dat je in je rolcontainer gooit zo droog mogelijk is. Water stinkt minder hard dan veel vocht van het afval zelf. Spoel of veeg daarom afval waar natte of vochtige substanties aan hangen af voor je ze bij het afval gooit om geurtjes te vermijden. Zorg er ook voor dat je rolcontainer goed gesloten is of overdekt staat wanneer het begint te regenen. Regenwater maakt je rolcontainer niet allen zwaarder, het veroorzaakt ook geurtjes.

Hou je rolcontainer uit de hitte
Rolcontainers zelf kunnen erg goed tegen de warmte. Het afval in de rolcontainer wat minder. Hoge temperaturen in de rolcontainer verhogen de geurtjesproductie aanzienlijk.

Wil je ervoor zorgen dat je rolcontainer minder snel gaat stinken? Probeer hem dan in de schaduw te zetten in plaats van in de volle zon.

Oplossingen voor een stinkende rolcontainer
Begint je rolcontainer toch te stinken? Dan zijn er gelukkig nog altijd enkele manieren om de stank weg te krijgen.

Spoel je rolcontainer uit na lediging
Zijn onze ophalers bij je langs geweest? Dan is het een goed idee om je rolcontainer eens uit te spoelen om eventuele afvalresten of vuilplekken weg te wassen. Droog na het uitspoelen de binnenkant van de rolcontainer wat af of laat hem vanzelf drogen met een open deksel. Als de rolcontainer vanbinnen terug droog is kan er weer afval in. Door het uitspoelen van de rolcontainer kan nieuw afval niet verder bouwen op bestaande afvalresten en -vlekken van de vorige lading.

Schoonmaakazijn in je rolcontainer
Nog een wondermiddeltje tegen stinkende rolcontainers is schoonmaakazijn. Belangrijk is wel dat je de azijn goed verdunt. Behandel de bodem van de rolcontainer met wat verdund schoonmaakazijn om de geurtjes tegen te gaan. De geur van schoonmaakazijn houdt trouwens ook fruitvliegjes en maden op afstand.

Mottenballen aan je rolcontainer
Mottenballen dienen om motten van je kleerkast weg te houden. Toch kunnen ze ook helpen om je rolcontainer minder te doen stinken. Op zich doen mottenballen niets aan de bestaande geur. Maar omdat ze beestjes afweren vermijden ze dat de stank erger wordt. Beestjes in de rolcontainer kunnen de stank namelijk feller maken.

Bied je rolcontainer juist aan
Zeker bij warm weer is het belangrijk om je rolcontainer juist aan te bieden. Probeer je rolcontainer zo dicht mogelijk bij (maar niet op) de straat te zetten. Zorg dat je rolcontainer goed in het zicht staat en makkelijk bereikbaar is. Op die manier kunnen ophalers de rolcontainer beter ledigen(en wordt hun hete werkdag aangenamer).

We wensen je een fijne zomer en een rolcontainer zonder vieze geurtjes!

Lammertyn.net gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.