Transparante Afvalzakken
  1. Lammertyn.net
  2. Blog
  3. Nieuws
  4. Hier zijn ze: De transparante afvalzakken voor bedrijfsafval

Hier zijn ze: De transparante afvalzakken voor bedrijfsafval

Het werd al een tijd geleden aangekondigd, maar vanaf 1 januari 2023 was het dan zover. De transparante afvalzakken zijn er. Bedrijven die hun afval in zakken aanbieden, moeten dit voortaan in transparante exemplaren doen. Waarom? En waar vind je zulke zakken? Dat en nog veel meer lees je in dit artikel.

Wat zijn de transparante afvalzakken?
De nieuwe transparante afvalzakken zijn zakken om bedrijfsafval in aan te bieden voor ophaling. Bedrijven die hun restafval in zakken aanbieden, moeten die sinds 1 januari 2023 in zulke zakken doen. De verplichting geldt alleen voor bedrijfsrestafval dat wordt aangeboden in containers, niet voor de selectief ingezamelde afvalstromen (zoals PMD, papier en karton en glas). De naam verklapt het al, maar de transparante afvalzakken zijn volledig doorzichtig.

Waarom de transparante afvalzakken?
De hoofdreden voor het overstappen naar transparante afvalzakken is om sneller te kunnen controleren op sorteerfouten. Inzamelaars, zoals wij, kunnen dankzij doorzichtige zakken snel zien of er fout afval in de zakken zit. Als een restafvalzak vol PMD zit, zal deze dus niet meegenomen worden. Dit omdat PMD perfect gerecycleerd kan worden, maar de inhoud die normaal gezien in een restafvalzak zit niet. Op die manier loopt het PMD dus een tweede leven mis.

Wie heeft dat beslist?
De beslissing om verplicht over te stappen op transparante afvalzakken voor bedrijfsafval, komt van Vlaanderen (OVAM). Ze willen het probleem van slecht gesorteerd bedrijfsafval aan te pakken door de controle te vergemakkelijken en te verstrengen. Met deze regelgeving mikt Vlaanderen op betere sorteergewoonten op de werkvloer en een efficiënter afvalbeleid.

Waar vind je transparante afvalzakken?
Je kunt de transparante afvalzakken voor bedrijfsafval bij ons kopen. Via dit formulier kun je je afvalzakken bestellen: https://rolcontainer.expert/doorzichtige-zakken-voor-bedrijfsafval/

We hebben twee formaten: 60 liter en 115 liter. De transparante afvalzakken zijn aan te kopen in dozen van respectievelijk 300 en 100 stuks per doos. De zakken zijn perfect in orde met de regelgeving van Vlaanderen. Je kunt ze tegen een meerprijs laten leveren bij jou op kantoor of ze gratis zelf komen ophalen bij ons in Beveren.

 

Nog vragen over de transparante afvalzakken voor bedrijfsafval? Aarzel niet om ons te contacteren, dan geven we je alle antwoorden.

Lammertyn.net gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.