Earth Hour
  1. Lammertyn.net
  2. Blog
  3. Nieuws
  4. Earth Hour: het licht uit voor onze natuur

lk jaar organiseert WWF talloze acties voor een schonere, meer duurzame planeet. Eind deze maand is het weer het jaarlijkse Earth Hour. Op 25 maart doen mensen van over de hele wereld het licht uit tussen 20u30 en 21u30.

Wat is Earth Hour?
Earth Hour is een actie van WWF om aandacht te vragen voor de natuur op aarde. De actie loopt over de hele wereld en zet mensen aan om samen stil te staan bij de impact van de mens op de Aarde, en hoe we die kunnen verkleinen. Tijdens Earth Hour, dit jaar op 25 maart tussen 20u30 en 21u30, doen mensen van over heel de wereld het licht uit. Door een uur lang de lichten te doven zendt men een krachtig signaal uit. We moeten natuurverlies omzetten in natuurwinst.

Waarom Earth Hour?
Met Earth Hour wil WWF de toestand van onze natuur in de spotlight zetten. En nog belangrijker, hoe we die toestand als mens kunnen verbeteren. Een uurtje het licht doven is een kleine moeite en heeft eigenlijk weinig impact. Maar wanneer honderdduizenden tot miljoenen mensen samen een uur lang het licht doven, dat is andere koek. Zo is het ook bij inspanningen om de natuur te redden. Je afval in de juiste container gooien, zwerfafval opruimen tijdens een wandeling, een product zonder plasticverpakking kopen… het zijn kleine dingen. Maar als we die allemaal samen doen, maakt het een wereld van verschil.

Hoe kun je deelnemen?
Meedoen met Earth Hour is heel simpel. Zet een reminder in je agenda op 25 maart 2023 en doof alle lichten bij je thuis of op kantoor tussen 20u30 en 21u30. Nog beter is wanneer je de boodschap mee helpt verspreiden. Vertel over Earth Hour aan vrienden, familie en collega’s. Spoor hen ook aan om deel te nemen. Of vier Earth Hour gezellig samen! Naast het uurtje lichten doven zijn er nog tal van andere acties die aansluiten bij Earth Hour. Zo kun je ervoor kiezen om 25 maart door te brengen in de natuur in plaats van thuis. Trommel vrienden en familie op en ga eens voor een zalige boswandeling of een fietstocht tussen de Vlaamse velden. Liever iets minder actiefs? Er zijn talloze manieren om je in te zetten voor de natuur! Knutsel met afval, plan je insectvriendelijke tuin, neem een korte koude douche in plaats van een lange warme… kies hoe jij de natuur een handje wil helpen en ga ervoor!

Lammertyn.net gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.